Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Gaat je haar echt sneller groeien als je het regelmatig laat knippen? Gaat je haar echt sneller groeien als je het regelmatig laat knippen?

NIEUWS | 9-10-2014 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Ze zeggen wel eens dat je haar sneller gaat groeien als je het regelmatig laat knippen. Maar jammer genoeg is dat een haarfabeltje. Je haar groeit vanuit je haarwortel en als het aan de oppervlakte komt, is eigenlijk al dode materie. Daarom doet het ook geen pijn om je haar te laten knippen. Door je puntjes te laten knippen, zal je haar geen ‘groeischeut’ aan de wortel krijgen. De twee hebben eigenlijk niets met elkaar te maken. Je haar ziet er na een knipbeurt wél gezonder en vaak ook voller uit.

 

Toch is het altijd een goed idee om je haar regelmatig te laten knippen, óók wanneer je je haar eigenlijk wilt laten groeien. Je vermijdt zo namelijk het risico op gespleten punten, waardoor je haar afbreekt en sowieso korter wordt… maar dan op een ‘foute’ manier. Droom je van prachtige lange lokken, dan kan je er dus beter voor kiezen om het regelmatig en gecontroleerd bij de puntjes te laten knippen, zodat ze niet gaan splijten.